Busser > Busproducenter

    

    

Bustypeoversigt:

DFA - Triangel, Odense (Danmark)

Nationalitet:

Koncern: -

Firmaet grundlagt: 1918

Produktion 19??: -

Internetadresse: www.

Firmaets postadresse: De Forenede Automobilfabrikker, DFA - Triangel, Odense, Danmark

 

 

 

I august 1918 sammensluttedes tre danske virksomheder til De Forenede Automobilfabrikker, som i over fire årtier under navnet Triangel fremstillede et stort antal gedigne lastbiler, busser og ikke mindst brandbiler, hvoraf mange er bevaret.

I sammenslutningen indgik bilmærket JAN, som siden stiftelsen i 1915 kun nåede at lave ganske enkelte køretøjer, Thrige, som fra 1909 havde haft en fin produktion af personbiler (nogle af dem elektriske), lastbiler og små busser, til dels på grundlag af udenlandske komponenter. Og Anglo-Dane, hvis stiftelse gik helt tilbage til 1902, og som havde fremstillet cykler, motorcykler, personbiler, små lastbiler og brandbiler.
Man kan med andre ord sige, at der foregik en dansk produktion af motorkøretøjer ubrudt i over et halvt århundrede. Triangel lavede også motortog, som i mange år kørte på privatbanerne som en forløber for skinnebusserne.

Triangel anvendte motorer af flere udenlandske fabrikater, men også af egen tilvirkning og i enkelte tilfælde dieselmotorer fra Burmeister & Wain. Triangel lavede også selv en del førerhuse og buskarosserier. Blandt andet de karakteristiske fladnæsede trambusser, der fra begyndelsen af trediverne især kørte i Århus.

(kilde: Wikipedia)

Årgang:

Type:

19??-19??

Alle modeller

19??-19??

 -

19??-19??

 -

19??-19??

 -

19??-19??

 -

19??-19??

 -

19??-19??

 -

Logo

 

Foto:

Modelkarakteristika:

DSB (?) - DSB Jernbanemuseet

Ca. ??? stk.

Type O21

årg. 19?? - 19??.

XX.

Chassis

årg. ?? - ??.

XX.

Chassis

årg. ?? - ??.

XX.

Chassis

årg. ?? - ??.

Logo